Smí korela jíst jahody?

Důležitá je samozřejmě pestrá strava. Je to zásadní pro zdraví vašeho kakadu. Pelety a semena jsou nezbytné. Důležité je také ovoce a zelenina. Ale které? Měly by být bezpečné. Pamlsky, které má váš pták rád, jsou dobré. Mohou korela jíst jahody? Odpověď je kladná. Jak často byste jim ale měli ovoce dávat? Kolik by měli dostat? Existují nějaká bezpečnostní opatření? Podívejme se na to.

mohou korely jist jahody

Co mohou žrát korely?

Dospělý kakadu dostává každý den celkem asi 15 gramů různých krmiv. Jaká je preferovaná strava? Podle výzkumu univerzity UC Davis by měl mít vysoký obsah energie. Ve volné přírodě se papoušci živí například mnoha semeny, rostlinami, plodinami a hmyzem. Nejlepší krmivo pro kokrháče jsou tedy semena a granule. Je to základní potrava ptáků. Pokud se rozhodnete pro stravu založenou na granulích, mohou tyto potraviny tvořit až 60-80 % všech denních jídel. Co když se rozhodnete pro přírodní stravu? Z čeho se skládá?

Seznam krmiv pro korely

PotravinyPodíl ve stravě, %
Směs semen

25
Pelety

25
Zelenina, ovoce a bylinky

25
Fazole, rýže, nudle

15
Vejce, maso, sýr, müsli

10
Samozřejmě musí být vždy k dispozici čerstvá voda. Vyměňujte ji 3-5krát denně. Semena nebo pelety by měly být bohaté na minerály a vitamíny. Kterému jídlu byste měli dát přednost nyní? Smíšená strava je lepší:

  1. Rozmanitost.
  2. Bohatý výběr.
  3. Časová náročnost.

Vaši milovaní kohouti mají více možností výběru oblíbeného krmiva. Na jeho servírování však budete potřebovat hodně času. Zelenina a ovoce musí být čerstvé. Kdy je třeba je odstranit? Nejpozději za 2-3 hodiny. Proto jsou granule pro kohouty docela dobrým krmivem. Jsou velmi výživné. Ve skutečnosti se jedná o směs několika koncentrovaných živin. Kolik prvků lze zahrnout? Obvykle obsahuje až 40 různých živin. Obsah bílkovin je 12-14 %. Obsah tuku je 4-5 %. Je to tedy dobrá volba pro zaneprázdněné majitele domácích mazlíčků. Pokud trávíte v kanceláři 10-11 hodin denně, bude se vám líbit. Zajímavé: Mohou korela jíst banány?

Co jedí korely jako pamlsek?

what do cockatiels eat for treats

Potřebují vaši ptáci pamlsky? Samozřejmě, že ano. Ale proč? Výcvik pomocí pamlsků je samozřejmě účinnější. Důležitá je pestrá strava. Nezbytná je také čerstvá zelenina a ovoce. Ptáci by měli dostávat potravu, kterou mají rádi a která jim chutná. Co můžete doma uvařit pro své drahé ptáky? Seznam zahrnuje:

  • proteinové svačinky;
  • sacharidy;
  • čerstvé ovoce;
  • lehce tepelně upravená zelenina.

Mezi nejoblíbenější pochoutky kokrháčů patří vejce natvrdo. Například Yo-Yo je má rád. Vařené a nakrájené maso je jednou z nejoblíbenějších potravin korely. Jak velké je množství? Měly by být malé. Jogurt, tvaroh nebo arašídy jsou přijatelné. Jednou týdně je vhodná frekvence pro příjem bílkovin. Korelam může být krmena chlebem a těstovinami. Nigel miluje těstoviny! Ovoce a zeleninu můžete korely podávat 2-3krát týdně. To stačí. K výcviku můžete použít pamlsky. Chvalte ptáky za dobré chování. Dejte jim pamlsek nebo ho dejte do klece. Pamlsky je také možné schovat mezi hračky nebo hlavolamy. Tímto způsobem můžete naučit korely mluvit nebo pískat.

Mohou ptáci jíst jahody?

Samozřejmě, že mohou. Pokud je chcete chovat, může to být problém. A co korely? Čím se živí ve volné přírodě? Papoušci jsou býložravci. Živí se ovocem, ořechy a semeny. Jahody jsou jedním z nejlepších druhů ovoce. Mohou korely jíst jahody? Ano, jsou jedlé a výživné. Plody obsahují:

  • bílkoviny;
  • sacharidy;
  • vitamin C;
  • mangan;
  • draslík.

Jsou pro korely zdravé. S ovocem je však třeba zacházet opatrně. Proč? Protože plody mohou být kontaminované.

Jak můžete podávat jahody korela?

Podle skupiny EWG mohou jahody obsahovat velké množství pesticidů. Rostou na zemi. Kontaminace je tedy možná. Proto je důkladně umyjte. Ovoce je třeba si vychutnat:

  • čistý;
  • čerstvé;
  • nakrájejte na malé kousky;
  • bez plísní.

Mohou korely jíst semínka jahod? Myslím, že by se jim líbily. Ale já jim dávám jen vnitřní část. Myslím, že je to bezpečnější. Jahody se rychle kazí. Zabraňte bakteriální nebo plísňové kontaminaci. Nenechávejte ovoce v kleci příliš dlouho. horní hranice je 3 hodiny. Poté bude nutné provést důkladné čištění. Mohou korely jíst jahody? Samozřejmě, že mohou. Jak velké je však množství? Je malý. 1 jahoda váží asi 18 gramů. Stačí si tedy vzít jen malý kousek. Myslím, že pro andulku nebo kakadu by stačil 1 gram. Zlatíčko má jahody velmi rádo. Takže jí mohu dát 2 gramy. Přesto se ji snažím hlídat. Po jídle je třeba sledovat její zdravotní stav.

best food for cockatiels

Jsou listy jahod jedovaté?

Listy jahodníku obsahují také mnoho minerálů a vitaminů. Mohou být užitečné pro lidské zdraví. Lze jíst listy jahodníku? Můžete si z nich připravit čaj. Rostliny tak pomáhají zmírňovat bolest, léčit artritidu a zlepšovat trávicí rovnováhu. Je to bezpečné? Pokud netrpíte alergií, tak ano. Může být vaše zvíře alergické? Ano, je to možné. Je konzumace jahodových listů pro korely bezpečná? Nedoporučuji. Přestože rostliny nejsou toxické, mohou způsobit podráždění. Z listů se také uvolňuje plyn. Nazývá se HCN (kyanovodík). Plyn je jedovatý a pro člověka nebezpečný. A co korely? Nejsem si jistý. Svým domácím mazlíčkům bych rostliny nekrmila. Pokud to chcete udělat, zeptejte se na to svého veterináře.

Závěr: Mohou korely jíst jahody?

Mohou korely jíst jahody? Ano, ale pouze v malém množství. Ovoce lze podávat pouze jako pamlsek. Stačilo by to přibližně jednou týdně. Jahody musí být čisté a bez pesticidů. Vyhněte se alergiím a otravám.

Video: Jak korely jedí jahody

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

GermanFrenchUSA